De acht beste bieren van de wereld in 2012.

Acht bieren zijn dit jaar gekroond als beste bier tijdens de World Beer Awards te Londen. De internationale jury maakte na vier blinde proefsessies een selectie uit meer dan 600 ingezonden bieren uit 32 verschillende landen, acht bieren bleven over als winnaar in verschillende categorieen.

Hier de winnaars en het juryoordeel:

Beste Pale Ale:
– Deschutes Red Chair NWPA –
Sterke geur, vol met complexe bloemige hop, sporen van citrus en bessen. Mout en hopsmaken spelen met elkaar en bouwen zich op in de mond met een vleugje sinaasappelschil. Evenwichtig en hamonieus. Alle smaken blijven hangen van het begin tot het mooie, lange, bittere einde.

Beste bruin bier:
– Het Anker Gouden Carolus Classic –
Een volle rijke geur van stroop, toffee en sporen van peer, krachtig en toch soepel, sterke toffesmaak met rozijnen. Rijk, kruidig en zoet, fijne warme alcoholsmaak en tinten van chocolade, rijke fruitsmaken en een lange warme afdronk.

Beste gearomatiseerd bier:
– TSA Brewing Co. Double Espresso –
Weelderige aroma, sterke espressogeur zonder agressief te zijn, zacht en romig mondgevoel. Rijke overdreven romige mokka met houtachtige metalen tinten afdronk.

Beste pilsener:
– Waldhaus Spezial Gold –
Zoete geur, kenmerken van groene appels en een vleugje citroen. Licht en elegant. In de mond, kruidige hop, goede bitterheid met citroenschil. delicaat en schoon, afgerond met een volle smaken. Goede balans van karamelmout en hop. Zeer lekker, lange en droge afdronk.

Beste zure biertje:
– Mort Subite oude Geuze –
Zacht zurig en fruitig, geur van geroosterde mout met grapefruit en lambiek. Pittige en zoete smaak. In de mond bouwt de zuurheid zich op met romige moutsmaak en een lichte tint van hop. Verfrissend, scherp en zuur. De zuurheid wordt in evenwicht gehouden door de zoute mout in een schone, bittere afdronk.

Beste speciaalbier:
– Fujikanko Heights Beer Rauch –
Grote rokerig aromatische geuren, lichte tinten van noten, rozijnen, gerookte bacon en kampvuur. Geroosterde mout en koffie met zoete karamel die mooi in balans is. Diep gerookt eiken smaak. Verfrissend. Bittere hop met rijke mout in de afdronk.

Beste Stout/Porter:
– Deschutes The Abyss –
Sterke intensieve geur. Geroosterde mout, aardse hop met een vleugje zwarte koffie. De smaak gaat de diepte in, smaken van kokosnoot, chocolade, vanilie en donker fruit. Lange rokerige smaak. Zoete karamel met alcoholtinten. Complexe smaak. Lange, droge bittere afdronk. Zeer verfijnd. Een genot om te drinken.

Beste Gerstebier:
 Weihenstephaner Vitus –
Subtiele kruidig aroma met zoete vruchten. Vol, rijk en smakelijk. zachte citrus smaak. subtiele hop en honingtinten, bubblegum en koriander. Kruidnagel, gekruide appel en zoete graan. Warme alcohol, verrassende krachtige belans, vloeiend maar krachtig. een goede lange afdronk.

bron: worldbeerawards.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook