Zelfgemaakte Honing & Barbãr Bok BBQ saus

Het is lekker weer in de avonduren, en waarschijnlijk staat er weer een barbeque gepland ergens in de komende tijd.

Met dit recept maak je een heerlijke BBQ-marinade of dipsaus, en het is niet eens zo moeilijk.

Bron: www.brasserielefebvre.be

Ingrediënten:

1/3 fijngehakte ui
1 teentje knoflook
Een eetlepel olijfolie
Een klein kopje chilisaus
Half flesje Barbãr Bok
Een eetlepel honing
2 theelepeltjes Worcestersaus
2 eetlepels bruine suiker
Een theelepel gele mosterd

Recept:
Neem een pannetje en bak de ui en de knoflook in hete olie tot de ui zacht is.
Maak een mixje van de chili-saus, het bier, de honing, de Worcestersaus , de bruine suiker en de mosterd.
Doe het mixje bij de ui en knoflook en breng het aan de kook en blijf roeren zodat het niet aanbrandt.
Zet het vuur zacht en laat het onafgedekt door pruttelen tot het een mooie sausdikte heeft (denk aan ongeveer 20 minuten) en vergeet niet af en toe te roeren.
Let op: heet is de saus altijd wat dunner dan dat hij koud is.
Laat de saus afkoelen en geniet van een heerlijke Honing & Barbãr Bok BBQ saus.

 

Meer informatie over de Barbar Bok op de site van Brasserie Lefebvre.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook